Beszélgetés a Diófák alatt 2020

Hét évvel ezelőtt kezdeményezte Szigeti Tóth János a Diófák alatti közéleti beszélgetés sorozatot, amelynek létrejöttét bevallottan a sárospataki népfőiskolások, illetve Ujszászy Kálmán kertjének nagy diófája alatti egykori találkozók ihlették. Túl azon, hogy az évente egyszeri közösségi együttlét szellemi, lelki, érzelmi feltöltődést nyújtott mindnyájunknak, mindig rá kellett döbbennünk arra, hogy mennyi kérdést, helyzetet, közérdeklődésre számot tartó ügyet kellene alaposan „kibeszélnünk”, foglalkozni az esetleges megoldásokkal, elvárásokkal – elvárásokkal önmagunkkal és mindnyájunkkal szemben.

„Beszélgetés a Diófák alatt 2020” bővebben

Angol és német nyelvi képzés Mindszentkállán

Folytatjuk az elmúlt év angol és német nyelvi képzéseit, amelyet 2020. október 12-én 17.30 és 18.30 között a Mindszentkálla-i Faluházban, egy „nulladik” nappal indítunk: mindkét csoport számára általános tájékoztató és szerződéskötés, valamint a részvételi díj befizetésével. 

A képzések helyszíne: Mindszentkálla, Faluház

„Angol és német nyelvi képzés Mindszentkállán” bővebben

Beszélgetés a Diófák alatt 2018

Kegyes volt az időjárás a szabadtéri összejövetel megtartásához augusztus 25-én, szombaton. Se vihar, se zuhogó eső nem akadályozta a Beszélgetés a diófák alatt című tanácskozást, amit a Magyar Népfőiskolai Társaság immár ötödik alkalommal szervezett meg, most a Falufejlesztési Társaság támogatásával. A találkozó fő vendége Kovách Imre vidékszociológus, egyetemi tanár volt, aki nagy figyelemmel kísért előadást tartott, az MTA keretében 2013-2017 között folyó kutatásuk eredményeiről – elsősorban a vidék szemszögéből. A bevezetőben a házigazda Szigeti Tóth János József Attila 1924-ben íródott” Aki szegény az a legszegényebb” c. verséből idézett, mintegy mottójaként a találkozónak:

„Beszélgetés a Diófák alatt 2018” bővebben